Међународни дан физичке активности


Дом здравља Богатић интензивирао је промотивне здравствено васпитне активности с циљем обележавања Међународног дана физичке активноси под слоганом Кретањем до здравља.

Остварена сарадња са Предсколском установом ,,Слава Ковић” у Богатићу. Патронажне сестре су овом приликом кроз групне здравствено васпитне активности уз демонстрацију физичке активности указале на значај здравих животних стилова што физичка активност И јесте.

Од 2002. године Светска здравствена организација обележава Међународни дан физичке активности и део је иницијативе „Кретањем до здравља“, која промовише физичку активност и здрав начин живота међу светском популацијом, током целе године, као приоритет у очувању здравља и спречавању настанка одређених обољења.

Тим поводом данас је, у организацији Патронажне службе Дома здравља Богатић, за малишане из предшколске установе „Слава Ковић“ одржан час физичке активности, са акцентом на бављење спортом И активним боравком у природи.

Патронажне сестре Сања Давидовић ( инструцтор јоге)  и Снежана Павловић навеле су намлађима да је физичка активност  повезана са унапређењем здравља И развоја. Овом приликом уз демонстрацију вежби за правилан раст И развој скренута је пажња на значај раног формирања навика у вези физичке активности с циљем унапређења здравља.

Применом јога вежби дечије тело јача, јача њихов карактер а путем менталне активности поспешује се способност концентрације, памћење, расуђивање, подстицање креативне активности скривене у сваком детету. Уз све то, јога за децу је и забавна, јер многе вежбе и положаји подсећају на животиње које деца воле да имитирају, додају из ове службе.

Реализоване активности пропраћене од стране локалних медија.

5-1 5-2 5-3